Gezinshonden: welke zijn er?

Uiteindelijk toch gezwicht voor het gesmeek van je kinderen, ze krijgen een hond! Je wilt natuurlijk wel dat deze hond past in het gezin en een hond blijkt waar de kinderen veilig mee kunnen spelen. Daarom de top zes  gezinshonden; Welke hond past bij je familie?

De Labrador en Golden Retriever, ware gezinshonden

Veel mensen weten dat de Labrador en de Golden Retriever de meest bekende gezinshonden zijn, maar welke rassen zijn nog meer geschikt voor een familie? In dit artikel omschrijven we enkele hondenrassen die zich als echte familiehonden laten omschrijven:

De Boxer

De Boxer is een lieve en trouwe hond. De Boxer is gehoorzaam, leergierig en makkelijk in de opvoeding. De Boxer is altijd vrolijk en in voor een spelletje, kinderen zijn daarbij geen bezwaar. Door zijn ietwat onnozele uiterlijk in combinatie met het speelse karakter wordt de Boxer ook wel de clown onder de gezinshonden genoemd, en daar zijn kinderen met hun ouders dan weer dol op.

De Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog is, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, een erg zachtaardige en vriendelijke hond. De Engelse Bulldog laat zich niet snel van zijn stuk brengen wat hem erg geschikt maakt in een druk huishouden met bijvoorbeeld kinderen. De Engelse Bulldog is gemakkelijk in de opvoeding, met de juiste aandacht.Wat voor hond je ook hebt, positieve aandacht voor je hond, in welke zin dan ook, is belangrijk! Dat kan natuurlijk op allerlei manieren. Een flink stuk wandelen, samen met een hondenspeeltje aan de gang, of gewoon even een aai of knuffel betekent voor deze gezinshonden veel.

De Berner Sennen

Deze grote vriendelijke hond is naar zijn gezinsleden trouw en aanhankelijk. De Berner Sennen hond is relatief eenvoudig op te voeden en erg gehoorzaam. Hij zal niet eindeloos om aandacht vragen en is in huis over het algemeen rustig. Deze gezinshonden zijn naar kinderen zeer vriendelijk en een spelletje op zijn tijd vindt hij leuk. De Berner Sennen is dan ook geschikt in een gezin waar opgroeiende kin
deren de meeste aandacht vragen.

De Newfoundlander

De Newfoundlander is misschien wel de beste gezinshond die er is. Deze vriendelijk lobbes is erg vrolijk, trouw aan het gezin en makkelijk in de opvoeding. De Newfoundlander is van nature erg zorgzaam en past daarmee prima in een huishouden met kinderen. In huis is deze hond echt de grote vriendelijke reus die tevreden is met gezelschap en op zijn tijd een flinke knuffel. Maar ook een spelletje zal de Newfoundlander niet schuwen. Kortom; de ideale viervoeter met opgroeiende kinderen.
Let wel, een hond zoals de Newfoundlander heeft wel veel vachtverzorging nodig.

De Beagle

Deze van oorsprong jachthond is een vrolijke rakker die houdt van gezelschap, aandacht en vrolijkheid. De Beagle is een erg intelligente hond en kan met de juiste hondentraining de perfecte familiehond worden.Wanneer het ietwat onstuimige, weliswaar positief onstuimig, karakter met een goede opvoeding in goede banen geleid kan worden, is dit een erg geschikte hond voor een gezin met kinderen.

De Mopshond

De Mopshond is een echte goedzak. Deze vrolijke energieke gezinshonden zijn de laatste tijd erg populair, onder andere om zijn schattige uiterlijk. De mopshond is altijd vrolijk en in voor een spelletje of een wandeling.Ze houden van gezelschap en kunnen overweg met andere honden en kinderen. Door het formaat is deze hond zeer geschikt voor een gezin met kleine kinderen, ook als je geen groot huis bezit.

By Beeztees