Waarom goede voeding zo belangrijk is voor huid en vacht

Aan de huid en vacht van een hond kun je zien hoe gezond hij is. Wist je dat voeding hier een grote rol in speelt? Met de juiste voeding kun je een hoop problemen voor je hond voorkomen.

Het belang van een gezonde huid en vacht

Wij  vertellen je hoe je problemen met huid/vacht bij jouw hond kunt voorkomen! Want voorkomen is beter dan genezen...

Een hond met een gezonde huid en vacht is beschermd tegen invloeden van buitenaf, herstelt snel en blijft langer gezond. Iets om bij stil te staan dus! Hoe herken je een gezonde huid en vacht? Let op het volgende:

  • Ligt de vacht aaneengesloten op de huid?
  • Is de huid soepel en voelt hij niet droog of vet?
  • Schilfert de huid niet?
  • Is de vacht glanzend?

Heeft je hond een van bovenstaande klachten? Kom gerust bij ons langs in de winkel voor wat voedingsadvies.

Hoe ontstaan huid- en vachtklachten?

De vacht van uw hond bestaat voor een heel groot deel uit eiwit. Om dit zo te houden is het erg van belang om voeding te geven met hoogwaardig dierlijke eiwitten. Dit is bijvoorbeeld te vinden in kip, lam en vis. Als de hoeveelheid of kwaliteit van deze eiwitten onvoldoende is, kan het haar uitvallen of wordt het droog en kwetsbaar.

Ook de huid bestaat uit eiwitten, maar ook uit vetten. Zonder de juiste hoeveelheid van deze voedingsstoffen verzwakt de huid en kunnen bacteriën en virussen makkelijker binnendringen.

Naast voeding kan ook het wisselen van de seizoenen en de verandering van een levensfase een wending in de conditie van de huid en vacht veroorzaken. In de winter krijgen veel honden bijvoorbeeld een dikkere vacht om warmte binnen te houden. Ook worden de meeste puppy’s geboren met zacht en pluizig haar. Naarmate ze ouder worden, of wanneer ze zwanger zijn, krijgen honden te maken met veranderingen in de vacht of haaruitval.

Een stralende vacht is dus het meest zichtbare teken van een gezonde hond! Jij wil toch ook alleen het beste voor je hond? Kom gerust langs in een van onze winkels voor meer voedingsinformatie!

By Braaaf