Home » Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Wij zijn een uitgebreid gesorteerde dierenspeciaalzaak. Wij hebben meer dan 40 jaren ervaring en daarom hebben wij onze naam aangepast naar Dierenexpert.
U wordt bij ons geholpen zoals wijzelf geholpen zouden willen worden. Speciale spaarsystemen zorgen ervoor dat wij concurrerende prijzen kunnen hanteren.
Peter en Esther zijn in 1991 begonnen onder de naam Benji (zie foto) en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een familiebedrijf met 3 winkels. 
Kom en ervaar de Dierenexpert belevenis in een van onze winkels!

Benji - 1991

Ons team...

De Familie

                                  Geoffrey    -       Esther      -     Danique    -      Peter

Het Hele Team

Esther - Geoffrey - Danique - Sarah - Naomi - Jean-Luc - Rachel -
Peter - Debbie M -
Janneke - Debbie B - Sjors


Wij stellen ons graag even voor...

Peter (eigenaar)

Dieren zitten in mijn hart, vanaf mijn 9de jaar werk ik al voor, tijdens of na schooltijd bij een vogel/dierenspeciaalzaak. Toen ik 17 (1981) was ben ik gaan werken bij " de ara" in Den Haag, een echte grote Dierenspeciaalzaak met een grote aquarium-afdeling en een grote afdeling met hengelsportartikelen.

Na vijf jaar werd ik daar bedrijfsleider en in 1991 kon ik de winkel overnemen, ik was zelfstandig ondernemer. de winkel heb ik toen vernoemd naar mijn toenmalige superhond, de Newfoundlander Benji. Benji is gestorven in 1996 op 10 jarige leeftijd.

Zo voor jezelf beginnen was eng maar ook leuk.

Sinds die tijd hebben mijn vrouw en ik nog een winkel erbij gekregen in Rijswijk (zh). (2000). In 2006 hebben we die winkel weer verkocht, ik had nierfalen en moest gaan dialyseren. Omdat dat best heel goed ging zijn we in 2008 een dierenspeciaalzaak erbij gestart in het Stadshart in Zoetermeer. In 2010 heb ik van mijn vrouw een nier gekregen. Dankbaar kan nu de de hele familie zich inzetten en hoef ik niet te kijken hoe anderen het werk doen. Helaas door de crisis zijn we uit het stadshart weg moeten gaan wegens een te hoge huur. We zijn verhuist naar de Oranjelaan 72. Omdat dit pand afgebroken moest worden zijn wij eruit gegaan en naar Oranjelaan 115 gegaan. Nadat ons oude pand afgebroken was, is er een nieuw pand gebouwd waar we nu dan ook eindelijk in zitten. Het is nu een mooie, grote, nieuw ingerichte winkel met een speciaal groot aquarium gedeelte. (zie ook Aquariumexpert Zoetermeer). Per 1 april 2018 zijn we begonnen aan een derde zaak in Bodegraven.
Ons familiebedrijf is nu echt groot aan het worden.

Onze gedachte om de dieren via hun baasjes te voorzien van hoge kwaliteit voeders en benodigdheden gaat steeds beter in de praktijk komen.

Ik hoop dat u als klant zich gewaardeerd voelt, want zonder u zijn er geen 3 bedrijven.
Voor wat het waard is, onze familie en collega's helpen u met hart en ziel.

Graag tot ziens in één van onze winkels, Peter


Esther (eigenaresse)

Ik ben de vrouw van Peter en samen zijn we deze reis aan het volgen. Het is druk en veel werk (het huishouden draait ook door) maar heel fijn om zo met mijn hele familie de zaken te bestieren. Ik vond het belangrijk om aan mijn man in 2010 een nier af te staan, gelukkig pasten we ook op dat vlak bij elkaar.

Ik ben trots op mijn kinderen en mijn man en ook wel een beetje op mijzelf dat we het aardig doen zo met de drie winkels.

Ook ik sta graag voor u klaar, Esther


Geoffrey (zoon)

De interesse voor dieren is er al vroeg ingeslopen. Doordat je ouders hebt met een dierenwinkel groei je zelf snel in het vak. Vanaf groep 8 ging ik samen met mijn zusje vaak na school naar de winkel. Daar leerden we de basis. De kennis die ik in al die jaren in de winkel, op beurzen en zelfs van klanten heb opgedaan pas ik nu nog steeds toe.

Na mijn middelbare school ben ik de opleiding verkoper op het MBO gaan volgen. Deze opleiding komt in de winkel goed van pas. Hierdoor is de algehele service iets waar we trots op kunnen zijn.
Het leukste aan het werken in de winkel vind ik het helpen en adviseren van klanten. Bij sommige klanten zie je een hele wereld voor ze open gaan en dat is erg leuk om te zien. Ook vind ik het leuk om presentaties te maken in de winkel.

Ik sta graag voor u klaar om u te helpen met advies, Geoffrey


Danique (dochter)

Vanaf mijn 7de loop ik al rond in de winkel. Ik ken alle kanten van het bedrijf en ik vind het erg leuk om te doen. Op zaterdag ben ik vaste kracht, meestal in Zoetermeer. Na schooltijd help ik ook als dit kan.
Dit jaar heb ik de opleiding Directiesecretaresse/managementassistent afgerond en ik ga dit jaar beginnen met de HBO studie Commerciële Economie.
Ook wil ik  me in de toekomst meer bezig gaan houden met alle zaken die achter de schermen van de winkels gebeuren, waaronder de marketing. Natuurlijk blijf ik ook wel regelmatig in die winkels te zien.
Ik ben nu bezig met het internet deel van de winkels en de webwinkel, die ik zelf heb opgezet. Deze probeer ik steeds te verbeteren.
Ik vind het leuk dat we een familie bedrijf hebben en ik heb al veel gezien en meegemaakt.
Naar beurzen gaan vind ik het allerleukste. Het is dan ook echt een uitje voor ons hele gezin om naar uit te kijken. Verder vind ik het super gaaf dat we in Zoetermeer en in Bodegraven echt een mooie en grote winkel hebben.
Het filiaal in Den Haag, wat wel eens waar kleiner is, is al lang in ons bezit en is haar charme nog niet verloren!
De drie winkels en de webshop erbij, houden ons lekker bezig en ik zie er een goede toekomst in!

Ik zie u graag in een van onze winkels of heb graag contact met u via de webshop, Danique

 


Janneke

Aan het typen...


Debbie B

Ik ben Debbie Bijkerk. Ik ben 47 jaar oud, getrouwd en heb 1 dochter.
Sinds 1 juli 2019 werk ik met veel plezier bij Benji. Wat mij zeer aanspreekt is de kennis en de prettige omgang met klanten.

U kunt mijn vooral tegenkomen in de winkel in Den Haag.


Sjors

Aan het typen...


Debbie M

Aan het typen...


Sarah

Aan het typen...


Jean-Luc

Aan het typen...


Naomi

Hoi, ik ben Naomi Slappendel, ik ben geboren op 23 september 2004, wat mij de jongste maakt. Ik zit nog op de middelbare school en ga volgend jaar examen doen in vmbo-t. De opleiding die ik daarna wil doen is paraveterinair (dierenartsassistente). Dus met een baantje bij een dierenwinkel leer ik al erg veel en dat vind ook juist wel heel leuk.
Wat ik het leukste vind om te doen in de winkel is de dieren verzorgen.

U kunt mij voornamelijk tegenkomen in de winkel in Bodegraven.


Rachel

Aan het typen...