Exo Terra Full Moon

De Exo Terra Full Moon is ontworpen om natuurlijk maanlicht te simuleren in je terrarium. De Full Moon bootst een maangloed na die je toelaat om je dieren ’s nachts te observeren zonder hun natuurlijk gedrag te verstoren. Het voorziet schemer- en nachtactieve dieren van een zacht maanlicht dat hen de mogelijkheid geeft zicht te oriënteren binnen hun territorium tijdens de zoektocht naar insecten, partners, etc… Aangezien de Full Moon uitgerust is met een lichtsensor zal deze automatisch oplichten nadat de terrariumverlichting is uitgezet. Het oppervlak van de Full Moon is bezaaid met kraters om het een maan-achtig uitzicht te geven. De lage warmteafgifte van de Full Moon laat een natuurlijke, nachtelijke temperatuursdaling toe binnenin het terrarium. De Full Moon is gemakkelijk te installeren, aan de binnenkant van het afdekscherm van het terrarium, en wordt op zijn plaats gehouden door een sterke magneet.

Exo Terra Scorpion Light

De Exo Terra Scorpion Light geeft een hele nieuwe dimensie aan het houden van ongewervelden. De Scorpion light zorgt voor een zacht ultraviolet licht, vergelijkbaar met de UV-stralen die door het maanoppervlak weerkaatst worden. Ultraviolet licht laat bepaalde schorpioenen, spinnen, insecten en zelfs sommige spinnenwebben oplichten in het donker, en stimuleert tevens het voortplantingsgedrag bij spinnen. De UV-stralen van de Scorpion Light zullen je een nieuwe verborgen wereld tonen en het UV-gerelateerd gedrag van je dieren positief beïnvloeden.
Met een energieverbruik van slechts 2W, verbruikt de Scorpion Light bijna 80% minder energie dan een conventionele nachtlamp, en heeft het geen invloed op de nachtelijke temperatuurdalingen.

Exo Terra Day & Night LED

  • Handige en energiezuinige dag- en nachtverlichting
  • Ideaal voor reptielen en amfibieën zonder UVB-behoeften
  • Laat natuurlijke en nachtelijke temperatuurdalingen toe
  • Lange levensduur
  • Inclusief zelfklevende bevestigingssteun

De Exo Terra Dag & Nacht LED is ideaal voor reptielen en amfibieën zonder UVB-behoeften, zoals slangen, nacht-actieve gekko's, kikkers, salamanders, spinnen, schorpioenen, insecten, enz… . De helder witte LED’s zorgen voor een mooi daglicht, terwijl de blauwe LED’s het glinsterende maanlicht nabootsen dat je toelaat om je dieren ’s nachts te observeren zonder hun natuurlijk gedrag te verstoren. Het schemerlicht van de blauwe LED's laat nachtdieren toe om te navigeren in hun territorium, op zoek naar insecten, paringswillige soortgenoten, enz…, gezien deze dieren in complete duisternis volledig gedesoriënteerd zouden zijn. Raak eenvoudigweg het Dag/Nacht logo aan om over te schakelen van helder daglicht naar blauw nachtlicht. De Exo Terra Dag & Nacht LED is de handigste en energiezuinigste manier om je terrarium overdag en ‘s nachts te verlichten.

Conventionele gloeilampen verspillen meer dan 80% van de verbruikte energie in de vorm van warmte, terwijl de Exo Terra Dag & Nacht LED jouw terrarium verlicht met een minimum aan warmte en een maximale lichtopbrengst. Het bijna volledig ontbreken van warmteproductie vermindert het risico van oververhitting tijdens de zomer en laat natuurlijke, nachtelijke temperatuurdalingen toe. De LED’s in de Exo Terra Dag & Nacht LED verbruiken minder energie en hebben een langere levensduur in vergelijking met de gangbare gloei- en fluorescentielampen.