Effectieve vlooienbestrijding in slechts 4 stappen!

Een vlooienplaag in huis is vervelend voor jou en je huisdier. Want die nare kriebelbeestjes veroorzaken veel jeuk. Uiteraard wil je er zo snel mogelijk vanaf.
Een vlooienplaag bestrijden kost wel wat doorzettingsvermogen en geduld. In ernstige gevallen kan het wel enkele maanden duren voordat je er geheel vanaf bent. Maar als je secuur te werk gaat en de behandeling regelmatig herhaalt komt het goed.
Volg onderstaand 4-stappenplan om alle vlooien effectief te bestrijden. 

STAP 1: Maak je huisdier vlovrij

Vlooien veroorzaken niet alleen heel veel jeuk, maar planten zich ook razendsnel voort. Voor je het weet heb je een vlooienplaag. Begin daarom met een middel dat je hond en/of kat snel vlovrij maakt. Je kunt hier VloKill voor gebruiken. Deze tablet werkt binnen 15 minuten en in 6 uur zijn alle vlooien die op je huisdier zaten dood. VloKill is veilig te combineren met andere vlooienmiddelen en daardoor ook ideaal om de inwerktijd van vlooiendruppels of vlooienband te overbruggen. Heeft je huisdier na 24 uur weer vlooien? Dan komen er nieuwe vlooien uit de omgeving op het dier. Je mag VloKill elke 24 uur herhalen.

 

STAP 2: Behandel de omgeving

Een vlooienplaag zit voor 95% in de omgeving. De levende vlooien die je op je huisdier ziet vormen dus maar 5% van het probleem. Daarom is het behandelen van de omgeving zo belangrijk, dit doe je met Vlooienspray of omgevingsspray. Deze spray doodt vlooien en vlooienlarven in de omgeving. Blijf de omgeving elke 2 weken behandelen tot je huisdier geen last meer van vlooien heeft. Om de spray zo effectief mogelijk zijn werk te laten doen is het belangrijk om vooraf enkele zaken juist wel en niet te doen. Lees hiervoor het artikel: Vlooien bestrijden in huis; zo doe je dat snel en effectief.

 

Daarnaast zijn er voor je huisdier ook pipetten zoals COMBOtec® en Ectoline Duo verkrijgbaar die niet alleen vlooien doden die op je huisdier springen, maar ook de ontwikkeling van nieuwe vlooien in de omgeving verminderen.  

 

STAP 3: Zorg dat je huisdier vlovrij blijft

Om het vlooienprobleem onder controle te krijgen en te zorgen dat je huisdier vlovrij blijft, is het belangrijk om alle huisdieren met een langwerkend product tegen vlooien te behandelen. Hiervoor kun je kiezen uit bandenspray of druppels. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat en of je bijvoorbeeld ook een werking tegen teken of ontwikkeling van nieuwe vlooien in de omgeving belangrijk vindt.

Belangrijk is nog om te vermelden dat vlooienbestrijding d.m.v. een pil weinig nut heeft. Dit doordat de vlo dan eerst zal moeten bijten, voordat hij de stof binnenkrijgt. Bij veel vlooienbeten kan je hond of kat een vlooienallergie ontwikkelen. Wat er aan de buitenkant zit dus het liefst ook aan de buitenkant behandelen! En wat aan de binnenkant zit (wormen) aan de binnenkant behandelen! (wel met pil of pasta)

 

STAP 4: Vergeet niet je huisdier te ontwormen

Bij een vlooienplaag wordt je huisdier erg geplaagd door de vlooien en bijt en krabt hij ernaar. Als je huisdier dan een vlo inslikt kan deze een lintwormeitje overbrengen. In de darmen van je huisdier nestelt zich dan de lintworm. Het is daarom belangrijk om honden en katten ook te ontwormen na een vlooienbesmetting. Beaphar Milquestra is effectief tegen de meest voorkomende wormsoorten, dus ook de lintworm.